Loading...

Optimizovanje skladišnih procesa

Optimizovanje skladišnih procesa

Skladišne operacije predstavljaju veliki resurs za uštedu, jer se njihovom optimizacijom smanjuje broj radnika u skladištu, smanjuje vreme za pripremu naloga, smanjuje vreme prijema i otpreme robe i povećava tačnost komisioniranja i pakovanja.

Sve veći nedostatak radne snage primorava kompanije da se okreću savremenim skladišnim sistemima i softverima za upravljanje skladišnim procesima. Praksa je pokazala da nije jednostavno izabrati pravo rešenje i pravog dobavljača, pa neretko dolazi do neuspešnih projekata i promašenih investicija u hardver i softver. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je angažovati stručna lica u ovoj oblasti. Naša metodologija optimizovanja procesa je dokazana i proverena u brojnim projektima u zemlji i inostranstvu i podrazumeva simulaciju i ROI analizu svakog predloženog rešenja.

Prihvaćeno rešenje prati izrada detaljnih procedura za sve operacije i sva radna mesta u skladištu. Te procedure se mogu uključiti u sistem kvaliteta ISO 9000, i u ugovore o radu za zaposlene.